1942 - Oma HoffOma Mientje, zo noemden we oma Hoff, heeft haar zoon uiteindelijk moeten overleven. Daar heeft zij het heel moeilijk mee gehad. Ze heeft haar eigen manier gehad om haar verdriet te verwerken. Na een eerdere hersenbloeding heeft zij zichzelf weer leren schrijven door vele schriften vol te schrijven met kinderversjes.

Na het overlijden van haar zoon schreef ze
Onze wereld stort in elkaar
Wij waren samen nog niet klaar,
plotseling verdween je uit ons leven
Niemand zal ooit kunnen gissen
hoe vreselijk wij je missen.
Wij die je lief hadden en verloren,
bent niet meer waar je was
maar altijd in onze harten zal behoren.
Ook het grootste geluk breekt stuk.
Er zijn wonden die nooit genezen.”

Eén gedachte over “Anna Wilhelmina Hubertina Keijzers

 • 30 maart 2017 om 22:03
  Permalink

  In de huwelijksakte lees je dat Anna zonder beroep was. In het register ‘tijdelijk inwonend personeel’ van De Bilt lees je dat zij daar een paar maanden heeft gewoond en als dienstbode werkzaam was. Ze kwam uit Duitsland. Is dat Rheinberg net als haar vader? In de huwelijksakte staat immers dat haar vader daar woonachtig was.

  Zij kwam dus uit Duitsland in de Bilt op 07-02-1928, huwde daar op 16-11-1928 en werd uitgeschreven op 08-12-1928 naar Stationsweg 30 in Haarlemmermeer. Zij heeft in De Bilt verbleven op het adres Julianalaan 93 bij de familie Stokvis (A.J.W.N.). Op Google Maps te zien is dat een groot huis met een oprijlaan in een bosrijke omgeving.

  Albertus Jacobus Wilhelmus Nicolaas Stokvis was in1892 geboren in ‘s-Hertogenbosch. Hij was advocaat en procureur. Hij kwam op 29-04-1925 uit Utrecht en vertrok op 29-10-1929 naar Rijnkade 47 in Arnhem, kennelijk om na te gaan waar hij heen zou verhuizen in Arnhem. Op 14-04-1930 verhuisden zijn huisgenoten naar Marktstraat 5 in Arnhem. In de oorlog is dit helemaal verwoest.

  Dus interessant is het bevolkingsregister vanaf haar geboorte tot vertrek naar Duitsland. Maar ook: hoe is zij bij de familie Stokvis terecht gekomen? vanuit Duitsland naar De Bilt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wp-puzzle.com logo