Anne Annes Hoff (1930) 2Deze pagina is uiteraard niet geschreven door de auteur van de teksten. Je schrijft niet zomaar over jezelf en hij is daar ook nooit aan toe gekomen. Maar om hem niet onvermeld te laten zal ik proberen een invulling te geven: wat weet ik van het verleden van mijn vader?

Eigenlijk heel weinig en niet veel meer dan dat hij heeft beschreven op deze pagina’s. Thuis werd hier eigenlijk niet over gesproken. Was dat omdat zijn jeugd misschien niet zo fijn is geweest? Wat ik wel weet is dat de oorlogsperiode op hem een diepe indruk heeft gemaakt.

Maar hoe herinner ik mijn vader dan? Vooral als een harde werker. Ik weet dat wij thuis een stekkerdoosje aan de muur achter de bank hadden waar een koptelefoon in geplugd kon worden. Die was voor moeder zodat zij televisie kon kijken en luisteren terwijl vader aan de eettafel zat te typen. Later, na de verhuizing naar ‘De Weer’en het kleine kamertje voor beschikbaar kwam heeft hij daar zijn kantoor gemaakt. Als hij dan aan het werk was brandde hij een kaars, naar zijn zeggen om de ozon-lucht te verdrijven. Door de vele toetsaanslagen op de groene Olympia was de ozonlucht zeer nadrukkelijk. Een harde werker…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wp-puzzle.com logo